Kıyırlıkta kurabiyelere çalım atacak☺️ glutensiz mısır unlu poğaça tarifim buyrun..
Gerekli Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt (laktozsuz İçim)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (Sütaş)
- Bir buçuk paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı mısır unu (glutensiz Bağdat mısır unu)
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1.5 su bardağı un (Söke glutensiz un) (bir bardaktan sonrasını kontrollü ekliyoruz aman dikkat her zaman yazıyorum unlarımız her marka da farklılık gösteriyor kontrollü ekliyoruz) Yumuşak bir kıvam elde etmemiz gerek.
- İç malzeme için: Peynir, biraz maydanoz tercihe bağlı (ben kullandım)
- Üzeri için: Yumurta sarısı ve susam
Hazırlanışı:
Yumurtaları (birinin sarısı ayırıyoruz) ve sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz karıştırıyoruz. Üzerine mısır unu kabartma tozunu ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Son olarak unumuzu ekliyoruz, önce 1 bardak yoğuruyoruz 10 dk bekletiyoruz. Sonra hamur yumuşak olup ele yapışmayan kıvam alasıya un ekliyoruz, 5 dk dinlendiriyoruz. İç malzemesini koyup şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize aralıklı diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (yaklaşık 20 dk). Poğaçalarımız hazır afiyet olsun..
Instagram @glutensizhayat_aymois