Sıcak yaz günlerine ferah ferah glutensiz limonlu kek tarifim var. Yiyen asla bir dilimle yetinmiyor ☺️? benden söylemesi buyrun tarife ??

Gerekli Malzemeler:

  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt (SEK laktozsuz)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un (kontrollü ekliyoruz) ( Söke glütensiz un kullandım)
  • Üzeri için:
  • 1 paket 90 gr bitter çikolata (Mabel kullandım)
  • Yarım paket krema (İçim kullandım)

Hazırlanışı:

Bir kaba yumurtaları kırıp toz şekeri ekleyip çırpıyoruz (5 dk köpürtme kadar). Süt sıvı yağ ve limon rendesini de ekleyip çırpıyoruz. Daha sonra unu kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz, bu aşamada çok fazla çırpmayalım ki kekimiz pişerken sönmesin. Mikserin en düşük ayarında veya elimizle çırpabiliriz. Yağladığımız kalıba kek hamurunu alıyoruz. Önceden ısınmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Bu sırada yarım paket kremayı bir kaba alıp, ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz, altını kapatıp çikolataları ekliyoruz. Eriyene kadar karıştırıyoruz. Soğuyan keke, sosu üzerine ve yanlarına gelecek şekilde döküyoruz. Buzdolabında 2 saat dinlendikten sonra servise hazır. Ben üzerini limon kabuğu ve fıstık ile süsledim siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz afiyet olsun ??

Instagram @glutensizhayat_aymois