Şimdiye kadar yaptığım en güzel glutensiz ekmek🍞 Deneyiinn 🙌
Gerekli Malzemeler:
Sıvı malzemeler;
⭐1 buçuk su bardağı oda sıcaklığında su (200 ml bardak ölçüsü)
⭐2 yemek kaşığı zeytinyağı
⭐1 yemek kaşığı hurma özü (veya pekmez) mayayi aktive etmek lezzet vermek için
⭐1 paket (10 gr) glutensiz kuru maya
Kuru malzemeler
⭐2 su bardağı çiğ karabuğday unu (200 ml bardak)
⭐2 yemek kaşığı karnıyarık tozu (silme)
⭐1 tatlı kaşığı tuz (silme)
Hazırlanışı:
Öncelikle sıvı malzemelerle kuru maya bir kapta karıştırılır ve 5 dk bekletilir. Bunu mayamizin aktive olması için yapıyoruz. Sonra kuru malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. En son kuru malzemelerle sıvılar karıştırılır ve 5 dk yoğurulur. Hamurumuzun kıvamı videodaki gibi olacak. Baton kalibimiza yağlı kağıt konulur (Benim kalıbımın ölçüsü 26×11) Hamurumuz kalıba konulur. Hamurumuzun üzeri yagladiğımız veya suyla ıslattığımız elimizle düzeltilir. Üzerini örterek pisirecegimiz kalıpta sıcak bir yerde bir saat mayalanmasi için beklenir. Sonra önceden ısıtılmış 180° fırında 40-45 dk fansız ayarda pişirilir. Pişince iyice soguduktan sonra dilimleyerek ister yemeğe banin ister tost yapın 🙌☺Isterseniz tarifin iki katı ölçülerini yaparak daha kalın bir tost ekmeğide yapabilirsiniz.
Not: iki katı ölçüde yaparsaniz kuru mayayi 15 gr olarak ilave edin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Instagram: @fit_suncooky