En çok sorulan, DM’lere sığmayan, karşılıklı onlarca fotoğrafı atılan meşhur kabak cipsi tarifi gelsin o zaman…
Gerekli Malzemeler:
Kabak ve zeytinyağı.
Hazırlanışı:
Kabağı ince ince ama mutlaka STANDART doğrayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstünü zeytinyağıyla yağlayın. İnce bir tabaka olması önemli, mümkünse fırça veya parmağınızla dağıtın, toplanıp vıçk vıçk kalmasın.
Kabakların standart incelikte olması önemli, yoksa bir kısmı tam kurumamışken bir kısmı yanıyor.
Kabakların üst üste gelmeden yayılarak yerleşmesi önemli, üst üste binince kızarmıyor.
Kabakları dizdikten sonra tekrar inçe bir tabaka zeytinyağı ile yağlayın, 100derece fırında 30-45dk kadar kontrollü pişirin.
Çıktıktan sonra tuz, baharat (kekik, kırmızı biber, vs…) ekleyebilirsiniz. Fırına girerken koyunca yanıyor.
☺️ en çıtır hali için üstüne birazcık rende kaşar serpin, o kaşarlar erisin kızarsın ama yanmadan alın fırından.
Çıkarttıktan sonra hemen yemeyin, kurabiye gibi kenarda soğumaya bırakın kendini toparlasın. Tepsi tamamen soğuyunca toplayabilir tabağa ya da başka bir kapalı kaba alabilirsiniz. Enfes lezzetli ve sağlıklı atıştırmalık hazır.
Dilerim tüm minikler bayılarak yer..
Son not: yoğurtla veya labne sos olarak Harika oluyor bandıra bandıra ❣️
Instagram @ezgiozek