Gerekli Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gr tereyağı (Sütaş kullandım)
- 3 yemek kaşığı kakao (Mina kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un (Söke glutensiz un kullandım) (1,5 bardaktan sonra kontrollü un ekliyoruz çok önemli‼️ ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz)
- Şerbeti için : 1 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Önce şerbeti hazırlıyoruz, su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. 1 adet yumurtayı mikser ile çırpıyoruz. Yağı ve şekeri ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kalan malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz kürdan testiyle pişip pişmediğine bakıp fırından alıyoruz. Sıcak kurabiyeleri önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakıp 2-3 sn bekletip servis tabağına alıyoruz, üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun..
Instagram @glutensizhayat_aymois