Gerekli Malzemeler:

4 Adet Gevrek | Simit İçin; Hamur Malzemeleri :
– 2 SB Glutensiz Un (250 GR)
– 2 ÇK Tuz (5 GR)
– 1 YK Keten Tohumu (40 GR) ( Rondoda çekip üzerine 3 Yemek Kaşığı Su ekleyip bir kabın içerisinde yarım saat bekletin, yumurta yerine bu karışımı kullanıyoruz.)
– 10 Yemek Kaşığı Su
– 1 YK Zeytinyağı (14 GR)
– 12 GR Yaş Maya veya 1 Paket Instant Kuru Maya

Üzeri İçin:
– 1 ÇB Susam (50 GR)
– 1 SB (200 ml)
– 1 TK Pekmez (10 gr)

Hazırlanışı:

Hamur malzemelerinin tamamını yoğurma kabında birleştirin. İyice yoğurun. Hamur elinize yapışıyorsa biraz daha ununuzdan ilave edin.Hamuru 10 dakika dinlendirin. Bu sırada bir kabın içerisine susamı dökün. Ayrı bir kabın içerisinde suyu ve pekmezi karıştırın. Dinlendirilmiş hamuru 4 eşit parçaya bölün. Simit formuna getirip önce pekmezli suya ardından susama batırıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın.  Hamuru bu haliyle yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda 200 santigrat derece fırında Alt üst fan ayarında üzeri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet Olsun.

Instagram @melisgonden