Gerekli Malzemeler:

3 Adet Pide İçin ;

  • 6 SB Glutensiz Un (200*6 gr)
  • 1 SB Ilık Su (200ml)
  • 1 SB Ilık İstediğiniz Çeşit Bitkisel Süt ? (200ml) ( vegan değilseniz inek sütü de kullanabilirsiniz.)
  • 1 Paket Instant Kuru Maya
  • 2 Tatlı Kaşığı Pekmez
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Zeytinyağı (70 ml)
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
    Üzeri için:
  • 2 Yemek Kaşığı Glutensiz Un
  • 2 Yemek Kaşığı Ilık Su
  • ½ SB Sıcak Su (100 ml)
  • Çörekotu
  • Susam
    Pişirirken:
  • 3 Yemek Kaşığı Glutensiz Un ( Yağlı Kağıda Serpmek İçin)

Hazırlanışı:

Bir kabın içerisine sütü, suyu koyup içerisine pekmezi ilave edip, çözünene dek karıştırın. Üzerine instant mayayı ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ve tuzu da ilave edip yeniden karıştırın. Önce 2 Su Bardağı Glutensiz Unu ilave edin, ardından kalan 4 Su Bardağı Unu da ekleyip yoğurmaya başlayın. Hafif ele yapışan bir hamur olacak. Üzerini streçleyip veya bez ile iyice kapatıp 40-45 dakika dinlendirin. Bu sürenin sonunda hamurunuz iyice kabaracak. Üstünü açıp, üç eşit parçaya bölün. Masanızın üzerine üç adet yağlı kağıt serin, her yağlı kağıdın üzerine 1 Yemek Kaşığı Glutensiz Undan serpip , üç eşit parça hamurunuzu üzerlerine koyun. Elinizle hamura isterseniz yuvarlak isterseniz de oval şekil verin. Bir kabın içerisinde üzerine sürmek için sosu hazırlayın. ( 2 Yemek Kaşığı Un+2 Yemek Kaşığı Suyu karıştırın. Üzerine Yarım Su Bardağı sıcak suyu döküp iyice karıştırın.) Hamurlarınızın üzerine bu sostan sürün ve ardından parmak uçlarınız yardımıyla istediğiniz gibi şekil verin. Bastırmaktan korkmayın, çünkü fırında pişince şekil çabuk bozuluyor. Son olarak üzerine çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıktığında üstüne bir bez örtüp beş dakika dinlendirin. Ramazan Pideniz hazır, afiyet olsun.

Instagram @melisgonden