Hem 20 dakika hazır, hem düşük kalorili, hem glütensiz hem de içinde sadece 1 tatlı kaşığı şeker var.
Gerekli Malzemeler:
- 3 küçük iyi olgunlaşmış muz
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tarçın
- Glütensiz yulaf (net bi ölçüsü yok, elinize alıp şekil vermelik kıvama gelene kadar koyabilirsiniz.
Üstü İçin:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker (isterseniz hiç kullanmayın.)
- Ve süslemek için ne dilerseniz o.
Hazırlanışı:
Önce muzları ezin. Sonra içine diğer tüm malzemeleri ekleyin ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız bu parçaları cupcake kabına alın ve tatlı kaşığı yardımıyla bastırın. Yani o harcın kalıbın şeklini almasını sağlayın ve tabanının ince olmasına dikkat edin. 180 derecelik fırında 15 dk pişirin.
Yoğurdun içine şekeri ekleyip karıştırın. Fırından aldığınız yulaf yataklarının içine yoğurdu doldurun ve üstünü dilediğiniz gibi süsleyin. Hepsi bu!
Bu tarifi çocuklar da çok sevecek. Kullanılan malzemelerden tam 10 adet elde edebilirsiniz. Siz malzemeleri bu rakam oranında değiştirebilirsiniz.
Instagram: @glutensizbeslenmek