Gerekli Malzemeler:

6 Adet Krep İçin;
– 2 Adet Yumurta
– 1 Su Bardağı Yoğurt
– 1 Su Bardağı İçme Suyu
– 1 Çay Kaşığı Tuz
– 9 Yemek Kaşığı Karabuğday veya Nohut Unu (Glutensiz başka bir un da kullanabilirsiniz.)
– 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
– Tavayı yağlamak için zeytinyağı .

Hazırlanışı:

Bir kasenin içerine yumurtaları kırıp üzerine yoğurdu, içme suyunu, tuzu ekleyin ve mikserle veya bir el çırpıcısı ile çırpın. Üzerine yavaş yavaş kaşıkla ununuzu ilave edin ve karıştırmaya devam edin, en son üzerine kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Tavanızı orta ateşte iyice ısıtın ve her krep için tavaya bir çay kaşığı zeytinyağı dökün. 1 Kepçe yardımıyla tavanıza krep karışımından koyun ve tavayı elinize alıp saat yönü ve saat yönünün tersinde çevirerek krep karışımının yayılmasını sağlayın. Baloncuklar çıkıp bir tarafı piştiğinde spatula yardımıyla krepinizi çevirin ve öteki tarafını da pişirin. Bütün kreplerde aynı yöntemi uygulayarak pişiriyoruz. Ve hazır, afiyet olsun.

Instagram @melisgonden