Merhabalar, yaz aşkı.. Bu limonata da başrol çileklerin.. Limon kabuklarının toz şeker ilavesiyle ovulması ve aromasının çıkartılması için uğraşmanıza gerek yok. Çok pratik..
Gerekli Malzemeler:
- 500 gr çilek
- 2 adet limon (kabukların rendesi)
- 1 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Hazırlanışı:
- Bol suda yıkayıp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız çileklerin sap kısımlarını kesin.
- Limonların kabuklarını rendenin ince kısmıyla aldıktan sonra sularını sıkın.
- Robota çilekleri şekeri limon suyunu limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
- Karışımı 5 su bardağı suya ekleyip karıştırın 5 dk bekletiyoruz.
- Karışımı süzüp sürahilere koyuyoruz.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra arzuya göre nane yaprakları ve buz küpleri eşliğinde servis ediyoruz afiyet olsun..
Instagram @glutensizhayat_aymois