Glutensiz Yemek Tarifleri

Vegan Magnum

Rafine şekersiz
Süt ürünü içermeyen ve vegan MAGNUM tarifimle karşınızdayım

 

Yaz boyu dondurucumda eksik olmayan bir lezzet

MAGNUM


Malzemeler;
8 adet etli hurma(iyice yumuşamış, büyük boy)
2 y.k tahin
1 y.k ham kakao
4-5 y.k bitkisel süt veya normal süt (bitkisel süt olarak badem sütü veya H.cevizi sütü kullanabilirsiniz)
1 y.k erimiş H.cevizi yağı
dış kaplama için %70 bitter çikolata ve onu seyreltmek için H.cevizi yağı)
kalıbın dibine koymak için donmuş ahududu (opsiyonel ama çoook yakışıyor )

Hazırlanışı;
Tüm malzeme yağ hariç robottan geçirilir. Sütün miktarı robotunuzun gücüne göre değişebilir. Yani krema gibi bir kıvam elde etmek için biraz daha fazla süt eklemeniz gerekebilir En son yağ eklenir. Kalıpların dibine ahududu konulur, üstüne hazırlanan krema ve dondurma çubukları takılır. Dondurucuda dondurulur. Çok iyi donsunlar acele etmeyin.


Benmari usulü çikolata eritilir, içine H.cevizi yağı eklenir. Böylece hem çikolata seyreltilmiş olur hem de parlaklık verir. Dış kaplama yaparken ocağın altı hep kısık ateşte açık olmalı ki çikolatanız sertleşmesin.


Çikolatanın donduğundan emin olduktan sonra bir kabın içinde dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Son bir not: Görselde 2 ölçü var yani verdiğim ölçüden yaklaşık 6 çubuk dondurma çıkıyor

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir