Glutensiz Yemek Tarifleri

Vegan Elmalı Kek

Aynı zamanda rafine şekersiz ve glutensiz✅

Püf noktası
Pişirdikten sonra 1 gece buzdolabında bekletip, ertesi gün servis edin
Bardak ölçüm 200 ml✔️

Malzemeler:
1,5 su bardağı glutensiz un karışımı (en altta bu karışımı nasıl hazırlayacağınızı bulabilirsiniz)
3 y.k kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı iksir(en altta nasıl hazırlayacağınızı bulabilirsiniz )
2 y.k fındık, badem ya da ceviz unu
1/2 su bardağı dilediğiniz bir sıvı tatlandırıcı (ben keçiboynuzu özü kullandım)
2/3 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı organik elma sirkesi veya birkaç damla limon
minik minik doğranmış bir elma(içine katmak için)
ince dilimlenmiş bir elma ve ceviz üstüne eklemek için

Hazırlanışı:
Öncelikle katı malzemeler bir kapta karıştırılır. Sıvı malzemeler de ayrı bir kapta karıştırılır. İkisi bir araya getirilir. İçine minik ve ince doğranmış elmalar eklenir. Üst malzeme de eklendikten sonra yağlı pişirme kağıdı serilmiş 20 cm lik bir kalıpta 160 derecede turboda kürdan testi yaparak pişirilir.

Kıvam arttırıcı iksir için:
40 gr Chia tohumu
40 gr öğütülmüş keten tohumu
20 gr Karnıyarık otu tozu

Bu 3 malzemeyi karıştır ve bir kavanozda muhafaza et

Kendi GLUTENSİZ UNU nu nasıl hazırlarsın

Çok yoğun glutensiz unlar:
Badem unu, amarant unu, çiğ karabuğday unu, baklagil unları, H.cevizi unu, teff unu
Orta yoğunlukta unlar:
Glutensiz yulaf unu, darı unu, kinoa unu, sorgum unu, esmer pirinç unu, siyah pirinç unu…
Hafif yoğunlukta unlar (nişastalar )
Tapyoka, mısır, patates, arrowroot…

Kendi glutensiz un karışımın için:
✅350 gr orta yoğunlukta un, 350 gr çok yoğun un, 150 gr hafif yoğunlukta un
✅700 gr orta yoğunlukta un, 150 gr hafif yoğunlukta un
Karışımını kendi tüketebildiğin unlar çerçevesinde kendin hazırla ve kavanozda muhafaza et, sonra da tariflerinde kullan

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir