Gerekli Malzemeler:
•1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
•125 gr tereyağ
•1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı/hindistan cevizi yağı
•1 çay bardağı dolusu ceviz,badem ve kuş üzümü karışımı
•1 yemek kaşığı erytritol/stevia
•1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
•Birkaç damla vanilya aroması
•1 çay kaşığı karbonat
•Aldığı kadar badem unu
Hazırlanışı:
Yumurta sarısı hariç tüm malzemeler karıştırılır.. İçine aldığı kadar badem unu ya da hindistan cevizi unu ilave edilir.. Ben karışık koydum.. Çok sert olmayan bir hamur olmalı, yoksa dağılır, o yüzden azar azar ilave etmekte fayda var.. Hindistan cevizi unu çok emicidir özellikle dikkat edilmeli ve kontrollü konulmalıdır..
Hamuru mermer bir tezgaha koyup üzerine yağlı kağıt koyarak kare formunda açın.. Kalınlik 1 cm olunca bıçakla eşit karelere bölün, ya da bardakla yuvarlak şekilde kesin..
Yumurta sarısına 1 fiske kakao ve tarçın ilave edip karıştırın.. Kurabiyelerin üzerine fırçayla sürüp, çatalla çizikler atın.. 175 °C de üzeri kızarana kadar pişirin.. Ben biraz fazla kaçırmışım ama çıtır oldu, damak tadıma daha uygundu..
Instagram @eatvefit