Glutensiz Yemek Tarifleri

Üzümlü Cevizli Tarçınlı Kek

Merhabalar, çayın yanına mis gibi kokusuyla damaklarda tarçının, kuru üzümün, cevizin muhteşem tadı kalmasın mı? kalsın tabi ki, buyrun tarife ☺️

Gerekli Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından az şeker
  • 1 su bardağı süt (İçim laktozsuz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 portakal ? kabuğu rendesi (harika aroma veriyor)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (Ege Glutensiz un)

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz (şeker eriyesiye kadar). Sıvı malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ekliyoruz, çırpıyoruz ( unu kontrollü koymayı unutmayalım her tarifte ve markada farklılık gösteriyor aman dikkat ). Kekimizin üzüm, ceviz, tarçın ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırıyoruz. Yağladığımız kalıbımıza kek hamurumuzu alıyoruz. Önceden ısınmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun..

 

Instagram @glutensizhayat_aymois

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir