Glutensiz Yemek Tarifleri

Unsuz, Şekersiz Elmalı Turta

Mazeret yoktur, tercih vardır..

Gerekli Malzemeler:

Tabanı için;
* 1 su bardağı yulaf unu
* 1 su bardağı ceviz
* 10 adet hurma
Üzeri için;
* 5 orta boy kırmızı elma
* 1/2 limon
* 1 tk tarçın
* Ceviz

Hazırlanışı:

1️⃣ Hurmaları sıcak suda bekledip rondoda püre haline getiriyoruz.
2️⃣ Cevizleri ve yulafı rondoda un haline getirip elde ettiğimiz hurma püresiyle karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına tabanı için hazırladığımız harcı iyice yayıp 180 derecelik fırında 20 dk kenarları renk değiştirene kadar pişiriyoruz.
3️⃣ Daha sonra elmaları soyup bir tencereye rendeleyip limon ve tarçını ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
4️⃣ Fırından çıkardığımız turta tabanı soğuduktan sonra elmaları üzerine ekliyoruz. Dilerseniz cevizle süsleyip servis edebilirsiniz. 

 

Instagram @neslihanulkutas

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir