Glutensiz Yemek Tarifleri

Unsuz, Şekersiz Çilekli Çikolatalı Pasta

Sizce de hala sağlıklı beslenmek sıkıcı mı? Bir kere daha düşündürecek pasta tarifi gelsin ozaman..

Gerekli Malzemeler:

Keki için;
2 muz
2 yumurta
4 hurma
2 yk kakao
1 çay bardağı keçiboynuzu
1 çay bardağı hindistan cevizi unu ( yoksa yulaf kullanabilirsiniz )
1/2 kabartma tozu
1/3 çay bardağı su ya da süt

Çilekli Sos;
20-25 çilek
1 yk bal
1 yk chia tohumu

Çikolata sosu;
1/2 avocado
40 gr bitter çikolata
3 yk su
4 hurma ( tatlılığına göre ayarla )
1 tk kakao

Hazırlanışı:

1️⃣ Hurmaları sıcak suda bekletip rondoda püre haline getiriyoruz ve kek malzemelerinin hepsini ekleyip karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz. Kek iki katlı olacağından çok kalın bir kalıp tercih etmeyin ama elinizde küçük kalıp varsa kek soğuduktan sonra tırtıklı bir bıçakla ortadan ikiye bölerek katı inceltebilirsiniz.
2️⃣ Çilekleri küçük küçük dilimleyip kısık ateşte suyunu salana ve yumuşayana kadar pişiriyoruz, suyunu salınca chia tohumunu ve balı ekleyerek soğumaya bırakıyoruz ( Bu işlerimi dut, ahududu ya da böğürtlen kullanarak da yapabilirsiniz ).
3️⃣ Çikolata sosu için, hurmaları sıcak suda bekletip püre haline getiriyoruz, çikolatayı eritip diğer tüm malzemeleri rondoda homojen bir kıvama gelene kadar çekiyoruz. Krema kıvamında olması gerekiyor bu etapta su miktarını göz kararı ayarlayabilirsiniz, çok sulu olmamalı.
4️⃣ Soğumuş olan keki ağzı geniş bir su bardağı ile bastırarak bölüyoruz (Kalıbınız varsa kullanabilirsiniz). Daha sonra bir kat kek, bir kat çilekli sos, tekrar kek ve son olarak çikolatalı sosu ekleyip taze çilekle taşlandırabilirsiniz. 

Keki sünger gibi, çikolatası damağa yapışan enfes bir tatlı, iddia ediyorum kimseyi unsuz ve şekersiz olduğuna inandıramazsınız.

 

Instagram @neslihanulkutas

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir