Glutensiz Yemek Tarifleri

Unsuz Mercimek Keki

Gerekli Malzemeler:

  • 2 SB Mercimek ( Kırmızı veya Yeşil Mercimek)
  •  3 Adet Yumurta
  • 1 SB Yoğurt
  • 1 SB Beyaz Peynir
  •  1/2 ÇB Zeytinyağı
  • 1 ÇK Karbonat + 3,4 Damla Limon suyu veya yerine 1 Paket Kabartma Tozu
  •  1 Tutam Tuz
  •  İstediğiniz Baharatlar ( Karabiber , Pulbiber, Nane, Kekik)
  •  İsteğe bağlı içerisine dereotu koyabilirsiniz.
  • Yine dilerseniz son aşamada içerisine zeytin ve ceviz ekleyebilirsiniz.


Üzerine serpmek için;

  • Keten Tohumu
  • Çörek otu
  • Susam

Hazırlanışı:

Mercimeğin üzerine ılık suyu ( yaklaşık 40 santigrat derece ) koyup 15 dakika bekliyoruz. Dilerseniz geceden de ıslatabilirsiniz veya vaktiniz yoksa suda haşlayabilirsiniz. Ardından suyunu süzüyoruz.  Mutfak robotunun veya smoothie blenderın içerisine yumurta, yoğurt, zeytinyağı, mercimeği, limon +karbonatı ( veya kabartma tozunu) ekleyip pürüzsüz kıvama gelene dek çekiyoruz. Daha sonra bu karışımın içerisine peyniri veya loru ekliyoruz. (Dereotu, zeytin ekleyecekseniz bu aşamada onu da ekliyoruz.Ben koymamıştım )Bir borcam, kalıbın içerisine karışımı ekleyip üzerine isteğinize bağlı çörekotu, susam, keten tohumu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 santigrat derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol ederek pişme süresini belirleyebilirsiniz. Fırında çıkartıp biraz ılınmasını bekleyip ve dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 1 Dilimi Yaklaşık 90 Kalori!

 

Instagram @melomoodfood

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir