Hazırlanışı sadece 10 dakikanızı alacak kıyır kıyır glutensiz tuzlu pastane kurabiyesi üstelik bayatlamak nedir bilmiyor..
Gerekli Malzemeler:
- 150 gr oda ısısında tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı hamura sarısı yüzüne
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı mahlep (olmasa da olur)
- 2 yemek kaşığı nişasta (Mina glütensiz nişasta kullandım)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Un 2 su bardağı un kontrollü ekliyoruz (Ege glütensiz un kullandım)
- Üzeri için: Yumurta sarısı, çörek otu, susam
Hazırlanışı:
Un kabartma tozu ve nişasta hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Kabartma tozu nişastayı da ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz (Yumuşak ele yapışmayan hamur olacak). İstediğimiz şekli verip tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı çörek otu ve susam serpiştirip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..
Instagram @glutensizhayat_aymois