Glutensiz Yemek Tarifleri

Tuzlu Kurabiye Topları

Gerekli malzemeler;

2 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu (@glutensiznokta )
2 yemek kaşığı nohut unu 
2 yemek kaşığı kinoa unu 
3 yemek kaşığı kuru fasulye unu 
2 adet yumurta (bir tanesinin akı içine sarısı üzerine)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karbonat (limon ile aktive edilmiş)
1 tatlı kaşığı çörekotu

Hazırlanışı;

Tüm malzemeyi güzelce karıştırıp dilediğimiz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyetler olsun. 

 

Instagram @glutensizbirnefes

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir