Glutensiz Yemek Tarifleri

Tuzlu Kek

Gerekli Malzemeler:

Orta boy yuvarlak veya orta boy kare kalıp için;

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 6-7 dal dereotu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat(veya kabartma tozu)

Üzerine:

  • 2 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı:

Kırmızı mercimek bir kaba koyulur ve üzeri geçecek kadar ılık suda 15-20 dakika bekletilir ( geceden de bekletebilirsiniz ). Daha sonra lor, çörekotu ve dereotu hariç diğer tüm malzemeler rondoya atılıp çekilir ( smoothie blender veya rondo olabilir ). Dereotu doğranır, rondoda çekilen kek karışımına dereotu, çörekotu ve lor eklenip kaşık yardımıyla karıştırılır ( bu malzemeler yerine zeytin, hindi füme, maydanoz gibi değişik malzemeleri de tercih edebilirsiniz ). Hazırlanan kek karışımı yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür, üzerine susam da eklenip ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30-40 dakika pişirilir ( pişme süresi fırına göre değişkenlik gösterebilir ). Servise hazır.

1 dilim tuzlu kek kalorisi 90 kcal ortalama.


Saklama kabında dolapta 1 hafta saklanabilir.

 

Instagram: @peppycooky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir