Arya’yla birlikte hazırladığımız ve hepimizin ailecek bayıldığı ister meze ister başlangıç ister yancı ister ana öğün olarak tüketilebilecek küçük büyük her yaşa hitap edebilecek o müthiş yemeğin tarifini vermeye geldik.
Gerekli Malzemeler:
1/2 su bardağı kinoa unu
2 kabak
2 yumurta
1 avuç ceviz içi
4 kibrit kutusu İzmir tulum
Tuz
Hazırlanışı:
Kinoa ununun içine ince rendelenmiş İzmir tulumuyla ince rendelenmiş veya ince kıyılmış cevizi ve tuzu karıştırıyoruz. Başka bir kaba iki yumurta kırıp çırpıyoruz. Başka bir kaba kabakların uçlarını temizledikten sonra ortadan (eninden) ikiye bölüp incecik parmak uzunluğunda doğruyoruz.
Kabakları önce yumurtaya sonra kinoalı karışıma iyice bulayıp fırın tepsisine diziyoruz. En son üstüne inceden bir zeytinyağı gezdirip (varsa fısfısla sıkabilirsiniz) 200C’de 20dk kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Tadı effffsane oluyor, büyük küçük bayılıyor. Afiyet olsun..
Instagram @ezgiozek