Hem glutensiz hem de bol miktarda protein, magnezyum, kalsiyum, fosfor, demir ve C vitamini içeren teff unu ile leziz bir poğaça deneyimi.
Teff; Kuzey Etiyopya’da bulunan ve yılda bir kez ekilen, çok ufak taneli, yumuşak ve tatlı bir bitkidir. Beyaz, kırmızı ve kahverengi üç çeşidi bulunan teff, dünyadaki en küçük tahıl tanesi olarak da bilinir. Teff unu da teff isimli bu bitkiden elde edilir. Teff ununu hem glütensiz beslenenler hem de veganlar gönül rahatlığıyla tercih edebilirler.
Gerekli Malzemeler:
- 1,5 su bardağı teff unu
- Yarım su bardağı glütensiz un ( isterseniz kullanmayabilirsiniz, unun baskın lezzetini kırmak için eklenebilir ama kullanmasanız da olur )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta beyazı ( sarısını üstüne sürün )
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı su
- Bir tutam tuz ( opsiyonel )
- Peynir
- Dereotu
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp en son dereotu ve maydonuzu ekleyin. 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirin ve servise hazır.
Instagram: @glutensizbeslenmek