Gerekli Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı teff tohumu
- 3 yemek kaşığı ham kakao
- 4 yemek kaşığı bal
- Kivi veya sevdiğiniz farklı meyve parçacıkları
Hazırlanışı:
Sütün içine teff tohumu eklenir ve kıvam alana kadar düşük ısıda karıştırılır. Ham kakao ve bal eklenir ve karıştırılır. Küçük cam kavanozlarda 1 saat buzdolabında dinlendirilir, kivi veya farklı meyve parçacıkları üstüne eklenir ve servise hazır.
Teff tohumu faydaları:
1) Buğdaydan daha fazla protein ve kalsiyum, tiamin ve demir içerir. İçerisinde bulunan demir vücudumuz tarafından kolay emilir.
2) İçerisinde yüksek oranda lif bulunur bu sebeple kan şekerini düzenler. Diyabet hastaları için çok yararlı bir besindir.
3) Enerji arttırıcı özelliği vardır. Yani yorgunluktan tükenmişlere ve sporculara birebirdir.
4) Glutensiz yaşam tarzını benimsiyenler için birebirdir. Çünkü un yerine kullanılabilir mutfakta bu tahılla hazırlayabileceğiniz çok yemek var.
5) Alerjiye neden olma riski azdır.
6) Sindirimi çok kolay bir besindir.
7) Kilo kontrolünde size destek olur.
8) Kolon kanseriyle savaşmada etkilidir.
Instagram: @amateur_sef