Glutensiz Yemek Tarifleri

Tavuklu Hünkar Beğendi

Saray mutfağının önde gelen, hünkarın da midesini fetheden tariflerden biri hünkar beğendi. Pratik bir yemek tarifi sayılan, aşamaları biraz fazla olsa da lezzetli ana yemeklerden biri o! buyrun glutensiz enfes lezzet tarifine..

 

Gerekli Malzemeler:

Beğendi için;

1 kg çekirdeksiz patlıcan

2 çorba kaşığı un (Söke glutensiz un)

1 çorba kaşığı tereyağı (Sütaş kullandım)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt (İçim laktozsuz)

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Sütaş kullandım)

1 tatlı kaşığı tuz


Tavuk sote için;

1 adet tavuk göğsü

2 dış sarımsak

1 orta boy kuru soğan

3 adet sivri biber

1 adet kapya biberi

2 adet domates

1 tatlı kaşığı salça

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tereyağ

1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber

Hazırlanışı:

-Patlıcanları fırında ya da teflon tavada közlemeye bırakıyoruz.

-Tavuk sote ; Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tencereye alıyoruz, kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.

-Suyunu çeken tavuklara yağları ekleyip biraz kavuruyoruz, iki diş ince kıyılmış sarımsağı ve yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.

-Kavrulan soğanlara biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz.

-Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyip baharatları ve domatesi ilave edip kısık ateşte 10 dk pişmeye bırakıyoruz.

-Beğendi; Közlediğimiz patlıcanları soyup çatal ya da patates ezici ile püre haline getiriyoruz.

-Bir tencerede yağları hafif kızdırıp unu tek seferde ekleyip hızlıca karıştırıyoruz 4-5 dk kavurduktan sonra patlıcanları ilave ediyoruz, güzelce karıştırıp iyice birbirine yedirdikten sonra azar azar sütü ilave ederek ocağın altını kısalım, kaşar peynirini ekleyip bu şekilde 2dk daha karıştırarak pişirip altını kapatalım.

-Servisi ; Patlıcanlı beğendimizi servis tabağına fazla yaymadan koyalım, üzerine tavuk soteyi bırakalım, dilerseniz maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

 

 

Instagram @glutensizhayat_aymois

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir