Saray mutfağının önde gelen, hünkarın da midesini fetheden? tariflerden biri hünkar beğendi. Pratik bir yemek tarifi sayılan, aşamaları biraz fazla olsa da lezzetli ana yemeklerden biri o! ? buyrun glutensiz enfes lezzet tarifine?
Gerekli Malzemeler:
Beğendi için;
1 kg çekirdeksiz patlıcan
2 çorba kaşığı un (Söke glutensiz un)
1 çorba kaşığı tereyağı (Sütaş kullandım)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (İçim laktozsuz)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Sütaş kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk sote için;
1 adet tavuk göğsü
2 dış sarımsak
1 orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
1 adet kapya biberi
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber
Hazırlanışı:
-Patlıcanları fırında ya da teflon tavada közlemeye bırakıyoruz.
-Tavuk sote ; Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tencereye alıyoruz, kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
-Suyunu çeken tavuklara yağları ekleyip biraz kavuruyoruz, iki diş ince kıyılmış sarımsağı ve yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.
-Kavrulan soğanlara biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz.
-Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyip baharatları ve domatesi ilave edip kısık ateşte 10 dk pişmeye bırakıyoruz.
-Beğendi; Közlediğimiz patlıcanları soyup çatal ya da patates ezici ile püre haline getiriyoruz.
-Bir tencerede yağları hafif kızdırıp unu tek seferde ekleyip hızlıca karıştırıyoruz 4-5 dk kavurduktan sonra patlıcanları ilave ediyoruz, güzelce karıştırıp iyice birbirine yedirdikten sonra azar azar sütü ilave ederek ocağın altını kısalım, kaşar peynirini ekleyip bu şekilde 2dk daha karıştırarak pişirip altını kapatalım.
-Servisi ; Patlıcanlı beğendimizi servis tabağına fazla yaymadan koyalım, üzerine tavuk soteyi bırakalım, dilerseniz maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ??
Instagram @glutensizhayat_aymois