Saray mutfağının önde gelen, hünkarın da midesini fetheden? tariflerden biri hünkar beğendi. Pratik bir yemek tarifi sayılan, aşamaları biraz fazla olsa da lezzetli ana yemeklerden biri o! ? buyrun glutensiz enfes lezzet tarifine?

Gerekli Malzemeler:

Beğendi için;

1 kg çekirdeksiz patlıcan

2 çorba kaşığı un (Söke glutensiz un)

1 çorba kaşığı tereyağı (Sütaş kullandım)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt (İçim laktozsuz)

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Sütaş kullandım)

1 tatlı kaşığı tuz


Tavuk sote için;

1 adet tavuk göğsü

2 dış sarımsak

1 orta boy kuru soğan

3 adet sivri biber

1 adet kapya biberi

2 adet domates

1 tatlı kaşığı salça

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tereyağ

1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber

Hazırlanışı:

-Patlıcanları fırında ya da teflon tavada közlemeye bırakıyoruz.

-Tavuk sote ; Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tencereye alıyoruz, kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.

-Suyunu çeken tavuklara yağları ekleyip biraz kavuruyoruz, iki diş ince kıyılmış sarımsağı ve yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.

-Kavrulan soğanlara biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz.

-Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyip baharatları ve domatesi ilave edip kısık ateşte 10 dk pişmeye bırakıyoruz.

-Beğendi; Közlediğimiz patlıcanları soyup çatal ya da patates ezici ile püre haline getiriyoruz.

-Bir tencerede yağları hafif kızdırıp unu tek seferde ekleyip hızlıca karıştırıyoruz 4-5 dk kavurduktan sonra patlıcanları ilave ediyoruz, güzelce karıştırıp iyice birbirine yedirdikten sonra azar azar sütü ilave ederek ocağın altını kısalım, kaşar peynirini ekleyip bu şekilde 2dk daha karıştırarak pişirip altını kapatalım.

-Servisi ; Patlıcanlı beğendimizi servis tabağına fazla yaymadan koyalım, üzerine tavuk soteyi bırakalım, dilerseniz maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ??

Instagram @glutensizhayat_aymois