Börek tadında tava da makarna; tavada yapılan bu makarna tarifi hem pratik hemde su böreği tadında oluyor..
Gerekli Malzemeler:
1 paket glutensiz makarna
1 su bardağı süt (SEK laktozsuz)
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Arası için:
İstediğimiz çeşit peynir ben kaşar peyniri ve cheddar kullandım (SEK kaşar peyniri, İçim cheddar kullandım)
Jambon (tercihe göre) Polonez glutensiz jambon kullandım
Hazırlanışı:
Öncelikle makarnaları haşlıyoruz ve süzüyoruz bekletiyoruz. Karıştırma kabına süt yumurta yağ ve baharatları ekleyip karıştırıyor. Süzülen makarnayı sütlü karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Makarnanın bir kısmını tavaya alıyoruz üzerine peynir ve salamları dizip kalan makarnayı üzerine kapatacak şekilde ekliyoruz. Tavanın kapağını kapatıp ocağa alıyoruz. Kısık ateşte önce bir tarafını kızarttığımız makarnayı ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz, afiyet olsun..
Instagram @glutensizhayat_aymois