Glutensiz Yemek Tarifleri

Tarçınlı Rulolar

Tahin, balkabağı ve tarçın seviyorsanız buna bayılacaksınız 😍 Yok böyle bir lezzet 👌üstelik glutensiz ve rafine şekersiz mutlaka kaydedin ve deneyin 🙌

Gerekli Malzemeler:
⭐️1 su bardağı kabak püresi
⭐️1 buçuk su bardağı çiğ karabuğday unu
⭐️1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
⭐️2/3 su bardağı dut şekeri (buzlukta donmuş dut kurusunu rondoda çekerek elde ediyorum)
⭐️1 fincan erimis sade yağ veya tereyağı
⭐️1 fincan çiğ tahin
⭐️1 çay kaşığı karbonat
⭐️1 tatlı kaşığı tarçın

Not: Bardak ölçüsü 200 ml klasik su bardağı
Not: Bir dilim kabağı yağlı kağıda sarılmış şekilde 180°de yumuşayıncaya kadar pişirilir ve püresi yapılır

Hazırlanışı:
Kabak püresi, un, karnıyarık tozu ve karbonatla hamurumuz yoğurulur. Merdane ile açılır. Açtığımız hamur yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyulur. Tarçın ve dut şekeri karıştırılır ve açtığımız hamurumuza serpilir. 2 cm’lik şeritler halinde kesilir ve rulo şeklinde sarılır. Tepsiye dizilir ve 180°de önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir. Daha sonra tahin gezdirilir. Veee işte o muhteşem an bu efsane lezzeti deneyin 🙌

 

Instagram: @fit_suncooky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir