Tahinli çörek diyince ağzının suyu akan kaç kişiyizzz Glutensiz ve rafine şekersiz beslenenler de yesin dedim veee karşınızda tarifim
Malzemeler:
200 gr çiğ karabuğday unu
140 gr esmer pirinç unu
150 gr tapyoka veya Mısır nişastası
1 çimdik tuz
10 gr instant maya
2 y.k organik elma sirkesi
25 gr Karnıyarık otu tozu 350 ml ılık suda jöle haline getirilmiş
200 ml ılık süt(bitkisel süt veya su da olur)
1 yumurta
4 y.k hurma suyu
80 gr sade yağ(oda ısısında)
Arasına sürmek için:
Tahin
Pekmez
Ceviz
En üst için:
1 yumurta
1 y.k süt
1 y.k erimiş sade yağ
Hazırlanışı:
Hamur için ilk olarak Karnıyarık otu tozunu hızlıca su ile çırptım ki topak olmadan jöle kıvamına getirdim. Unları karıştırdım ve elekten geçirdim. İçine yağ hariç tüm malzemeyi ekledim ve robotumun kanca aparatı ile iyice yoğurdum. 15 dakika üstünü örterek mayalanması için beklettim. Daha sonra yağını da ekleyip tekrar robottan geçirdim ve yaklaşık 1 saat tekrar üstünü örterek mayalanıp, kabarması için beklettim. Kabaran hamurumu 15 eşit parçaya böldüm. Elimle hamurları açtım ve üstlerine tahin-pekmez karışımımdan sürüp, ceviz ekledim. Rulo yapıp, sardım. En üstlerine de yumurta sarılı karışımı sürdüm ve önceden ısınmış fırında 175 derecede yaklaşık yarım saat pişirdim.
Tahinli-çörek tadında tatlı mı tatlı bir yıl dilerim ♀️
Instagram @ayse_kadaifci