Glutensiz Yemek Tarifleri

Tahinli Bitter Çikolatalı Çıtır Gevrek Kurabiye 🍪

Malzemeler:
2 su bardağı yulaf unu
1/2 su bardağı tahin
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
5-6 ceviz

Üzeri için;
3 yemek kaşığı yulaf
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
1 ufalanmış ceviz
1 tatlı kaşığı bal
Bitter çikolata

 

Hazırlanışı:
1️⃣ Cevizler hafif minik parçacıklı kalıcak şekilde rondoda çekip bir kenara alalım, diğer tüm malzemeler ile karıştıralım.
2️⃣ Yağlı kağıt serili bir tepsiye elimizle dikdörtgen şekiller vererek yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12-15 dk kadar pişirelim.
3️⃣ Kurabiyeler pişerken bir tavada üzeri için ayırdığımız yulafları tereyağında kavuralım daha sonra 1 cevizi parmaklarımızla ufalayıp kavurmaya devam edelim. Yulaflar kavrulduktan sonra balı ekleyerek tenceden alalım. Granolamız hazıııır!
4️⃣ Benmari usulü ile erittiğiniz bitter çikolatayı fırından aldığımız kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine kaşık yardımıyla yayalım ve hazırladığımız granoladan üzerine serpiştirelim. Dolapta yarım saat dinlenmeye bırakalım.

Ağızda dağılan gevrek kıvamında müthiş lezzetli aşırı pratik kahveye, çaya yakışan bu arkadaşları dolapta saklamanızı tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun 😋

 

Instagram @neslihanulkutas

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir