Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Tabanı için;
1 tepeleme su bardağı hindistan cevizi unu
3 yk hindistan cevizi yağı
2 yumurta
1 yk bal
Ara kat;
3/2 su bardağı tahin
1 yk bal
1 yk hindistan cevizi yağı
Üzeri için;
%85 kakao bitter çikolata
1️⃣ Taban malzemelerini karıştırıp küçük bir borcama ya da tepsiye yağlı kağıt sererek döküyoruz. Küçük bir kalıp kullanırsanız taban kalınlığı o kadar fazla olur. Malzemeleri iyice elimizle bastırarak birbirine yapışmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-12 dk pişiriyoruz.
2️⃣ Ara kat malzemelerini bir yerde karıştırıp, tabanı fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra ikinci katı üzerine döküp buzlukta 2-3 saat donduruyoruz.
3️⃣ Son olarak da benmari usulü ile erittiğimiz bitter çikolatayı üzerine döküp dolapta çikolatanın donmasını bekliyoruz.
Bu etapta her ne kadar bekliyoruz demiş olsam da çok da mümkün olmayabiliyor aman dikkat.
Instagram @neslihanulkutas
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur