Süt lokmasını ben ilk kez duydum. Takipçilerim de yapsın istedim tadı tulumba tatlısını andırıyor ve yapımı o kadar basit ki.. Glutenle sorunu olmayanlar normal irmikle yapabilir..
Malzemeler;
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı süt (200 ml. lik bardakla)
1/2 su bardağı glutensiz irmik (elisa kullandım)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Şerbeti için su şeker ve limon suyunu kaynatıp koyu kıvamlı bir şerbet elde ediyoruz. Pişen şerbeti soğumaya bırakıyoruz (şerbet tamamen soğumuş olmalı kullanım öncesi).
Ayrı bir tencerede irmiği sütle pişirip tencereden toparlanacak kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Bir tavaya bolca sıvı yağ koyuyoruz. İrmikli karışımdan küçük toplar yuvarlayıp soğuk yağın içine atıyoruz. Yuvarlarken elimize yapışmaması için elimizi ara ara hafifçe yağlayabiliriz.
Tavayı ocağa alıp ara ara sallayarak lokmalar kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak lokmaları iyice soğumuş olan şerbete atıp karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Instagram @egemeteannesi