Glutensiz Yemek Tarifleri

Soyulmuş İç Baklalı Enginar Pilavı

Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı:

Önce 2 su bardağı pirinç sıcak tuzlu suda birkaç saat bekletilir. Bu arada enginar lar ayıklanır limonlu suda bekletilir. İç baklalar kaynayan suya atılır şöyle bir çevrilir, ocak kapatılır. Soğuyunca baklalar badem gibi ayıklanır vebol taze soğan ile hafifçe sotelenir. Sonra enginar ve taze soğanlı baklalar, zeytinyağı, tuz ve limonlu suyla yarım pişirilir. Suyu süzülür. Tuzlu suda bekleyen pirinçler bol soğuk suda yıkanır süzülür. 2 bardak pirinç için enginarın suyu ölçülür toplam 2,5 su bardağı su olacak şekilde pirinçler kaynayan enginarlı karışıma atılır. Pişince 1 demet dereotu doğranır ve pilav karıştırılır ve demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

 

  Instagram: @sermincelezzetler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir