Glutensiz Yemek Tarifleri

Soslu Yoğurtlu Patates Topları

Muhteşem lezzetli çok pratik glutensiz patates toplarım.. Buyrun tarife..

Gerekli Malzemeler:

  • 3 orta boy patates
  • Yarım kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Bir demet maydonoz
  • Üzeri için:
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Salçalı naneli sos için:
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayıp püre haline getirelim. İçerisine tuz ve tereyağını ekleyip, karıştırıp, soğumaya bırakalım. Salçalı sosu hazırlayalım, küçük bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtıyoruz, salçayı ekleyip karıştırıyoruz, üzerine nane ilave edip ocaktan alıyoruz. Maydonozu incecik doğrayıp, soğuyan püreye baharatları da ekleyip yoğuralım. Yoğurulan püreden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz, topları oluşturuyoruz, servis tabağına alıp önce yoğurdu, üzerine sosu döküyoruz. Afiyet olsun..

 

Instagram @glutensizhayat_aymois

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir