Gerekli Malzemeler:
- Yarım paket makarna (Nuh’un Ankara glutensiz)
- Haşlamak için yeteri kadar su
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yoğurt sosu için;
- 1 kase yoğurt (Yörsan kullandım)
- 3 diş sarımsak tercihen
Yağlı sos için;
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tereyağı (Sütaş kullandım)
- Bir miktar toz kırmızı biber
- Bir miktar pul biber
Hazırlanışı:
- Makarnayı haşlamak için kaynar suya biraz tuz ekleyin i̇yice haşlayın ve makarnanın suyunu süzün
- Yoğurdunuzu bir kaseye alın sarımsağı yoğurda ilave edip karıştırın.
- Soğanları ince ince doğrayın sıvı yağ ve tereyağında kızartın içine pul biber ve toz biberi ekleyip ocaktan alın
- Önceden hazırladığınız makarnanın üzerine yoğurdu döküp en son yağlı soğanlı sosunu da üzerine gezdirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Instagram @glutensizhayat_aymois