Gerekli Malzemeler:

  • Yarım paket makarna (Nuh’un Ankara glutensiz)
  • Haşlamak için yeteri kadar su
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yoğurt sosu için;

  • 1 kase yoğurt (Yörsan kullandım)
  • 3 diş sarımsak tercihen

Yağlı sos için;

  • 2 adet soğan
  • 1 çay  bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tereyağı (Sütaş kullandım)
  • Bir miktar toz kırmızı biber
  • Bir miktar pul biber

Hazırlanışı:

  • Makarnayı haşlamak için kaynar suya biraz tuz ekleyin i̇yice haşlayın ve makarnanın suyunu süzün
  • Yoğurdunuzu bir kaseye alın sarımsağı yoğurda ilave edip karıştırın.
  • Soğanları ince ince doğrayın sıvı yağ ve tereyağında  kızartın içine pul biber ve toz biberi ekleyip ocaktan alın
  • Önceden hazırladığınız  makarnanın üzerine yoğurdu döküp en son yağlı soğanlı sosunu da üzerine gezdirip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun ?

Instagram @glutensizhayat_aymois