Sofra Glutensiz Ekmek Unu 1 kg
İçindekiler: Büyük darı bitkisi unu, kinoa unu, karabuğday unu, nohut unu, mısır nişastası, tapiyoka nişastası, şeker, kıvam arttırıcı (ksantan gam, guar gam), kabartma tozu (sodyum pirofosfat, sodyum bikarbonat), asitlik düzenleyiciler (sitrik asit, malik asit).
Serin, rutubetsiz, kokusuz, kuru ve direkt güneş ışığı almayan yerde muhafaza ediniz.
GLUTENSİZ EKMEK TARİFİ
Malzemeler: 3 su bardağı Sofra Glutensiz Ekmek Karışımı, 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya, 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yumurta, isteğe bağlı tuz.
Hazırlanışı: Ilık su ve maya karıştırılarak 10 dk. bekletilir. Ayrı bir kabın içine ekmek karışımı, sıvı yağ ve yumurta alınır ve üzerine sulu maya miksi eklenerek homojen bir karışım elde edene kadar yoğurulur. Elde edilen akışkan hamur yağlanmış pişirme kabına dökülür. 40-45 °C’de 1 saat mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış fırında 160-180 °C’de yaklaşık 30 dk. pişirilir.
İçerik ve alerjen detayları bilgi amaçlı olup sürekli güncellenmektedir. Ancak en doğru bilgilere ürün ambalajından ulaşabilirsiniz. Ürün ambalajı ile sitede yer alan bilgiler arasındaki farklardan doğabilecek problemlerde firmamız sorumlu değildir. En güncel bilgi ambalaj üzerinde olup, detaylar için lütfen bizlerle iletişime geçiniz.
Sacide Aslan Kuşoğlu (doğrulanmış kullanıcı) –
İlk defa denedim. Harika oluyor. Her zaman yemediğim için dilimleyip buzluğa koyuyorum. İçine biraz da nohut unu koyuyorm. Tavsiye ederim.