Gerekli Malzemeler:

  • 2 SB Yulaf unu (glutensiz yulaf ezmesini rondoda veya öğütücüde çekiyoruz, dilerseniz başka bir glutensiz un çeşidi de kullanabilirsiniz.)
  • 2 SB Yağsız Süt
  • 1 Adet yumurta
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Tatlı kaşığı Bal veya Pekmez

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri pürüzsüz kıvama gelinceye dek çırpıyoruz ve ısınmış teflon, granit tavada pişiriyoruz. Karışımı tavaya döktüğünüzde göz göz olduğunu göreceksiniz ve bir süre sonra pankekinizi çevirip arkasını da pişirmelisiniz. Bu tariften 18 adet pankek çıktı. Büyüklüğüne göre daha az veya daha fazla pankek çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.

Instagram @melisgonden