Tadı enfes!
SÜT YOK,
YUMURTA YOK,
ŞEKER YOK,
GLUTEN YOK
Gerekli Malzemeler:
• 3 – 3,5 Adet Büyük Olgun Muz • 1 ÇB Sıcak Su
• 1/2 ÇB Zeytinyağı
• 1 TK Portakal Kabuğu Rendesi / Tozu ( Limon da olur)
• 1 ÇK Sirke
• 1 ÇK Karbonat
• Arzuya Göre 1 YK Akçaağaç Şurubu veya Pekmez veya Vanilin/ Vanilya
• 9-10 YK (yani 3/4 SB ) @sinangilun Glutensiz Un
• 1 ÇB Çiğ Fındık ( arzuya göre çiğ badem veya fıstık İle değişiklik yapabilirsiniz.)
• 1 TK Tarçın
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde muzları ezip sıvı olan malzemeleri ekleyip mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra katı malzemeleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Kek kalıbına döküyoruz. 1/2 ÇB Fındığı kek harcının içerisine kalan fındığı kekin en üstüne döktüm. Tarçının bir kısmını kekin içerisine bir kısmını da kekin üstüne serptim. Önceden beş dk ısıtılmış fırında 170 santigrat derecede üzeri kızarana dek yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıp öyle servis yapıyoruz. Afiyetler Olsun.
Instagram @melomoodfood
Dışı pişti süre dolunca çıkardım ama çıkarır çıkarmaz yarı yarıya söndü meğer içi sıvı kalmış hiç pişmemiş