Gerekli Malzemeler:
- 10 adet Gün Kurusu Kayısı (gün kurusu tercih ediyorum, daha sağlıklı)
- 1 avuç içi kadar çiğ badem ( fındık, ceviz, fıstık da olur.)
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı bal – Üzerine bulamak ve servis için hindistan cevizi tozu
Hazırlanışı:
Kuru kayısıları tarifi yapmadan en az 1 saat önce ılık – sıcak suya koy ve yumuşamasını sağla. Kayısılar yumuşadıktan sonra diğer malzemeler ile birlikte mutfak robotu veya smoothie blenderdan geçir. Karışımı top haline getirip hindistan cevizi tozuna bula ve buzdolabında yarım saat beklet. İstersen yağlı kağıda serip buzlukta da bekletebilirsin, o zaman da cezerye gibi oluyor. – Çayını veya kahveni yap, yanına iki tane sağlıklı enerji toplarından koy, gönül rahatlığıyla ye, afiyet olsun.
Instagram @melomoodfood