Glutensiz Yemek Tarifleri

Sağlıklı Vegan Çikolata

BİR DİLİMİ 18 KALORİ

Gerekli Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu veya unu (veya yulaf unu, badem unu da olur , rengine bağlı kakao miktarını arttırırsınız)
  • 1 yemek kaşığı kakao tozu ( ham veya dark)
  • 1 yemek kaşığı pekmez( veya bal, keçiboynuzu özü de olur)
  • 3 dolu yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra yağlı kağıdın üzerine yayın. Daha sonra dilediğiniz gibi badem veya ceviz ile süsleyin. Sonra dolaba koyun ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkartınca eşit parçalara kesin. Ve afiyet olsun. Tatlı krizine ve çikolata ihtiyacına son. Tadı gerçekten enfes. Dilerseniz buz kalıplarına koyup o şekilde de dondurabilirsiniz. Bu sayede de küp şeklinde çikolatalar elde etmiş olursunuz. Afiyet Olsun.

 

Instagram @melomoodfood

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir