Glutensiz Yemek Tarifleri

Sağlıklı Hindistan Cevizi Topları

Gerekli Malzemeler:

3 MALZEMELİ, KOLAY, LEZZETLİ, FİT TATLI

15-20 Adet Sağlıklı Hindistan Cevizi Topu için ;
– 1 Adet Yumurtanın Akı
– 2 Yemek Kaşığı Bal
– 60 gram Hindistan Cevizi Tozu/ Rendesi

Hazırlanışı:

Bir kabın içerisinde yumurta akı ve bal köpük köpük olana dek mikserde çırpılır. Daha sonra üzerine hindistan cevizi tozu ilave edilir. (Yumurtanızın büyüklüğüne göre karışıma 1-1,5 Su Bardağı Hindistan Cevizi Tozu ilave etmelisiniz.) Hafif ele yapışan katı bir karışım elde etmelisiniz. Elinize çay kaşığı ile bir miktar alıp yuvarlayın ve top haline getirin. Eğer yuvarlamakta zorluk çekiyorsanız öncesinde 5-10 dakika buzlukta bekletebilirsiniz. İstediğiniz büyüklükte yuvarladığınız topları, bir tepsiye serdiğiniz yağlı kağıt üzerine aralarında boşluk bırakarak dizin. Önceden ısıtılmış 150 santigrat derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fan, alt-üst fırın ayarında yaklaşık 10 dakikada pişti. Afiyet Olsun.

 

Instagram: @melomoodfood

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir