Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Rafine şeker❌
Gluten❌
Süt ürünü❌
Vegan
Pandemi öncesi eğitimlerini verdiğim, sizlerle buluşmama sebep olan pastalar Bugüne kadar onlarca çeşit yapmışımdır Aslında mantığını anladıktan sonra gerisi tamamen sizin hayal gücünüze kalıyor
Malzemeler;
Alt taban için;
1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı çiğ fındık
2 y.k hurma püresi
1 y.k h.cevizi yağı (erimiş)
1 avuç yaban mersini kurusu
1 y.k ham kakao
Ham kakao parçacıklı dolgu kısım için;
2 su bardağı en az 3 saat önce suda beklemiş çiğ kaju
4-5 y.k h.cevizi kreması(bitkisel başka süt ile de olur)
4 y.k hurma püresi
2 y.k ham kakao
2 y.k h.cevizi yağı (erimiş)
1 avuç ham kakao parçacıkları
Taban için öncelikle fındığı ve bademi istediğim iriliğe gelinceye kadar robottan geçirdim. Daha sonra diğer malzemeleri de ekledim. Toplanan bir harç elde ettim ve kalıbımın dibinde elimle şekil verdim.
Krema kısmı için de tüm malzemeyi robotuma aldım, ham kakao parçacıkları ve h.cevizi yağı hariç. Robotumu zorlamadan, gerektikçe bitkisel süt ekleyerek bir krema elde ettim. En son yağımı ve kakao parçacıklarını da ekledim. Taban kısmının üstüne spatula ile yaydım ve dondurucuya kaldırdım. Donduktan sonra çikolata sosumu hazırladım. Onu da döktüm ve biraz da o şekilde donmasını bekledim ve en son kirazlarla süsleyerek servis ettim.
Bu pastaları sertken dilimliyorum ve o şekilde dondurucuda muhafaza ediyorum. Servis etmeden 1 saat önce buzdolabının alt bölümünde bekletiyorum. Bazıları çok donuk yemeyi seviyor bazıları da çözünmüş haliyle
Bakalım siz nasıl seveceksiniz
Çikolata sos için; (opsiyonel)
3 y.k h. cevizi yağı (erimiş)
1 çimdik tuz
5 y.k tarçınlı portakallı keçiboynuzu özütü (başka sıvı tatlandırıcı da olur)
3 y.k ham kakao
Kıvamı ayarlamak ,daha akışkan yapmak için herhangi bitkisel süt
Tüm malzemeyi bir tel yardımıyla karıştırdım. Robot kullanmadım. Bitkisel sütle akışkan hala getirdim.
Instagram @ayse_kadaifci
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur