Glutensiz Yemek Tarifleri

Raw Cheesecake

Gerekli Malzemeler:

Alt tabanı için malzemeler:

  • 1 SB Yulaf Ezmesi
  • 1/2 SB Çiğ Badem ( ceviz veya fındık da olur)
  • 6 adet suda bekletilmiş yumuşak büyük Hurma (veya Gün Kurusu Kayısı da kullanabilirsiniz.)

Ara katmanı için:

  • 100 gram taze sürülebilir peynir
  • 400 gram süzme yoğurt veya Labne
  •  Yarım limon suyu
  • Yarım limon kabuğunun rendesi veya 1 tatlı kaşığı limon kabuğu tozu
  • 5 YK Bal

Sosu için:

  • 20 Adet Civarı Çilek
  • 1 Tatlı Kaşığı Chia Tohumu

Hazırlanışı:

Not: Kelepçeli kalıbınız 18-20 cm olursa daha kalın ve güzel bir görünümü oluyor. Ben 26 cmde denedim ince oldu. Size tavsiyem küçük kalıp kullanmanız.


Öncelikle alt tabanı için malzemeleri rondoda çekiyoruz. 18-20 cm büyüklüğünde kelepçeli kağıda yağlı kağıt koyup, kabın tabanına alt taban harcımızı yayıyoruz ve buzdolabında 15 dk bekletiyoruz. . Bu sırada ara katmanı için bir kasenin içerisinde labne veya süzme yoğurt + peyniri karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta da limon suyu, limon kabuğu ve balı karıştırıyoruz. İki karışımı birbirine ilave edip homojen bir hal alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımı buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine yayıyoruz. Ve tekrardan buzdolabına koyuyoruz.

Çilek sosu için ;
Çilekleri iyice yıkayıp küçük küçük dilimliyoruz ve bir tencere içerisinde orta ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Çilek sulanıp kaynayınca kaşıkla biraz ezip üzerine chia tohumunu ekliyoruz ve soğuması buzdolabına alıyoruz. Bu aşamada sosa bir yemek kaşığı bal da ekleyebilirsiniz. 10 dakika sonunda çilek sosumuzu da buzdolabındaki kalıbımızın üzerine döküyoruz. Bir gece boyunca dolapta dinlendirdikten sonra Cheescake’miz hazır. Afiyet Olsun.

 

Instagram @melomoodfood

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir