Gerekli Malzemeler

  • 120 gr tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardagi kestane unu
  • 1 su bardagı beyaz dut unu
  • 1paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Damla cikolata

Hazırlanışı:

Öncelikle tüm malzemelerimizin glutensiz onaylı olmasına dikkat edelimOda ısınındaki tereyagini ve yumurtaları bir kaba alıp mikserle iyice çırpıyoruz.Unu vanilyayi ve kabartma tozunu ekliyoruz iyice yoğuruyoruz ve en son damla çikolatayı üzerine ekliyoruz tekrar hamuru karıştırıyoruz. 170 derece firinda 12 -13 dakika pişirmek yeterli oluyor.

Not: Kestane ununu kek,krep, puding, ekmek vs yapımında kullanabilirsiniz.Ama dikkat etmeniz gereken çok fazla kullanılırsa tatsız bir toprak tadı verebiliyor.Ayrıca protin değeri çok düşük olduğu için diğer unlarla karıştırmak daha  faydalı olacaktır

Dut ununu hem un olarak hem şeker olarak kullanıyoruz.Bu yüzden kıvamı buna göre ayarlamanız gerekiyor.


Instagram: @egemeteannesi