Glutensiz Yemek Tarifleri

Puding Kıvamında Balkabaklı Islak Brownie

Annem genelde kabak tatlısı yaparken önce hepsini haşlar, daha sonra servis ederken üzerini tahin pekmez ile tatlandırırdı. Dolapta koca borcam haşlanmış kabak olmazsa olmazımızdır. Bende ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bu tarif ortaya çıktı!🥳 Teşekkürler anne, balkabakların olmasaydı bu muazzam şey asla var olamazdı 😍🤩😋

 

Malzemeler:
2 su bardağı ( benimkinin boyu yaklasık 300mllik ) haşlanmış bal kabağı
6 yk hindistan cevizi unu ya da tozu
6 yk kakao
20 hurma
1 muz
5 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
%82 kakaolu bitter cikolata

 

Hazırlanışı:
1️⃣Sıcak suda beklettiğimiz hurmaları blenderdan geçirerek püre haline getiriyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri rondoda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
2️⃣Bitter çikolatayı çok ince kıymadan, yerken çikolatanın ağıza gelebileceği büyüklüklerde bölüyoruz. Bir kısmını üzerini süslemek için kenara alıp, geri kalan çikolataları karışıma ekliyoruz.
3️⃣Yağlı kağıt serdiğimiz bir kek ya da pişirme kalıbına karışımı döküyoruz ve üzerine ayırdığımız parça çikolataları serpiyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişiriyoruz.

💡Not: Kıvamı kek gibi değil de daha çok pudingimsi olduğu için dolapta soğuttuktan sonra tüketmenizi öneriyorum . Afiyet olsun 😋
💡 Tarifi vegan yapmak için yumurtayı ve kabartma tozunu ilave etmeyip, pişirmeden tüketebilirsiniz 🌱

 

Instagram @neslihanulkutas

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir