Gerekli Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- ½ su bardağı su
- 1,5 su bardağı badem unu
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı ham kakao
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- ½ su bardağı bal
Hazırlanışı
Keten tohumu bir miktar ezilir, üstüne su ilave edilir, karıştırılır ve 10 ila 12 dakika dinlendirilir. Mixere badem unu, toz tarçın ham kakao, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, bal ve dinlendirilen karışım eklenir, karıştırılır. Tepsi içine serilmiş yağlı kağıt üstüne yapılan hamur kurabiye şekline getirilerek, 200’ fırında 20 dakika pişirilir ve servise hazır.
Instagram: @amateur_sef