Yedikçe yediren kurbişim! Benim için bu mevsimin vazgeçilmez kurabiyesi “PERİŞAN kurabiye” huzurunuzda ☺️ Öyle pratik, öyle olduğu gibi, gösterişten uzak, kendisini şekliyle değil de tadıyla ispatlayan bir kurabiye. İster çikolatalı isterseniz kuru üzüm, cevizli isterseniz ikisini de bir hamurdan yapabileceğiniz bir kurabiye (ben ikisini de yaptım) glutensiz olmasına rağmen uzun süre “tuzlu çubuklarım” gibi ilk gün ki tazeliğini koruyor şiddetle tavsiye ediyorum buyrun tarife ☺️
Gerekli Malzemeler:
150 gr tereyağı oda sıcaklığında yumuşamış (Sütaş tereyağı kullandım)
2 yumurta ? oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri (Mina Glutensiz kullandım)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğun rendesi
3.5 su bardağı un (Söke glutensiz ) kontrollü ekliyoruz yumuşak ele yapışmayan hamur olacak
Ölçüsü isteğe bağlı ufalanmış ceviz, kuru üzüm ve damla çikolata
Hazırlanışı:
Yumurta ve tereyağını karıştırın.
Karışıma pudra şekerini ilave edip karıştırın.
Sirke ve sıvı yağı ilave edip karıştırın kabartma tozu vanilya limon kabuğunu da ekleyip karıştırın ? en son unu ekleyip yoğuruyorun ele yapışmayan bir hamur olacak.
Oluşan hamuru ikiye bölün hamurun bir kısmına ceviz üzümleri ilave edip çok az yoğurun.
Kalan hamura da damla çikolata ekleyin çok az yoğurun.
Cevizden biraz büyük parça koparıp hiç şekil vermeden yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun. Kurabiyenize şekil vermeye çalışmayın, bu sefer dağınık kalsın.
175 derecede 20 dk pişirin. Afiyet olsun..
Instagram @glutensizhayat_aymois