Gerekli Malzemeler

En küçük kare kalıp (9-12 dilim) için,

Bir dilimi yaklaşık 90 kcal.

  • 3 yumurta
  • 2 orta boy muz
  • 10-15 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 yemek kaşığı ham kakao
  • 2 yemek kaşığı bal (muzlar çok olgunsa bala gerek kalmayabilir tadına bakmakta fayda var)

Sosu İçin:

  • 1 çay bardağı ılık süt ( badem sütü de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı ham kakao

Üzerine:

  • Hurma özü

Hazırlanışı:

Muzlar ve yumurtalar rondoya atılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve rondoda güzelce çekilir. Rondonuz yoksa muzları rendeleyip, diğer malzemelerle karıştırıp ve çırpıp, güzelce karıştırabilirsiniz. Kakao miktarı çok gelirse azaltabilirsiniz ( damak zevkinize göre ). Küçük bir borcama (en küçük borcam) yayılır ve fırınlanır, 170 derecede 25 dakika pişirilir. Pişen browniye minik minik parçaladığınız çikolatalar serpiştirilir. Daha sonra, browniye süt ve kakaoyu birleştirerek hazırlanan sosu kaşık kaşık dökerek ıslatın. Üzerine bir de sıcak sıcak biraz bitter rendeleyebilirsiniz. Kahvaltıda, kahvede, her mutluluk anına şart, vazgeçilmez bir tat olan Peppy Brownie servise hazır.

Instagram: @peppycooky