Glutensiz Yemek Tarifleri

Paris Brest

Glutensiz ✅ Rafine şekersiz ✅ Tarif geliştirici kimliğimle sizinle eşsiz bir tarif paylaşıyorum. Duymayan kalmasın Ben kendi hazırladığım glutensiz un karışımı ile bu tarifi hazırladım, siz size uygun unlarla da bu tarifi yapabilirsiniz.

Choux hamuru için malzemeler;
100 ml su
100 ml süt
75 g sade yağ
10 g H.cevizi şekeri veya dut kurusu unu
100 g glutensiz un karışımı
20 g kakao
1 tatlı kaşığı (tepeleme) iksir
2 yumurta (oda ısında)
1 çay kaşığı tuz
file badem

Hazırlanışı:
Su, süt ve yağ bir tencereye alınıp kaynatılır. Katı malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. Kaynayan sütlü karışım yavaşça çırpıcıyla un karışımına eklenir. Soğumaya bırakılır. Yumurtalar tuzla çırpılır ve yavaşça hamur karışımına çırparak eklenir. Elde edilen choux hamuru sıkma torbasına alınır. Fırın 200 dereceye ısıtılır. Yağlı pişirme kağıdı serili kağıdın üstünde daire şeklinde sıkılır. Üstlerine file badem serpilir. Tepsi fırına yerleştirilir ve fırın ısısı 170 dereceye düşürülüp üstlerindeki file bademler kızarıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 30 dak.

GLUTENSİZ PASTACI KREMASI
400 ml badem sütü veya normal süt
1/2 su bardağı hurma suyu veya dilediğiniz sıvı bir tatlandırıcı
3 yumurta sarısı
45 gr çiğ karabuğday unu(3 y.k) 
20 gr tapyoka veya Mısır nişastası
100 gr %70 bitter çikolata
1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
Süt ve hurma suyunun yarısı ocağa alınır. Kaynatmadan ısıtılır. Ayrı bir kasede diğer malzemeler güzelce karıştırılır. Isınan sütlü karışım, yumurta sarılı karışıma yavaşça yedirilir ve tekrar ocağa alınır. Koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatılır. En son içine çikolata be muskat eklenir. Ocağın altı kapatılır. Krema soğuması ve kabuk tutmaması için tezgaha alınır. Bir spatula ile sürekli karıştırılarak soğutulur.

Hazırlanan Paris brestler ikiye bölünüp aralarına pastacı kreması sürülür ve en üstlerine de eritritol serpilir.

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir