Glutensiz Yemek Tarifleri

Oturtma Tatlısı

Şerbetli serimin 3. ve sonuncusu oldu bu tarifim Böylece bayram için 3 tane şerbetli tatlı alternatifimiz olmuş oldu

Bardak ölçüm 180 ml✅

Hamur için malzemeler;
1 su bardağı çiğ karabuğday unu
1 su bardağı esmer pirinç unu
1/2 su bardağı tapyoka veya Mısır nişastası
1 tatlı kaşığı Karnıyarık otu tozu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 y.k organik elma sirkesi veya 3-4 damla limon
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/4 çay bardağı erimiş sade yağ
2-3 y.k su (hamuru toplarken )

Üstüne dökmek için erimiş halde 1/2 su bardağı sade yağ veya tereyağ.
Arasına koymak için ceviz
Üstünü süslemek için Antepfıstığı 

Şerbet için;
2 su bardağı organik elma suyu konsantresi
2 su bardağı su
3-4 damla limon

Hazırlanışı;
Önce şerbet için limon hariç tüm malzeme tencereye alınır. Kaynama başladıktan sonra yaklaşık 20 dak kaynatılır. Kapatmaya yakın limon damlatılır ve kıvamlı bir şurup elde edilir. Soğumaya bırakılır. Bu sırada hamur için olan tüm malzeme bir kaba alınır. Karbonat sirke veya limonla aktive edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur 3 parçaya ayrılır ve 2 yağlı pişirme kağıdı arasında incecik açılır. Arasına bolca ceviz serpilir, rulo şeklinde sarılır. Dilim dilim kesilir ve yağlanmış olan tepsiye yerleştirilir. Üstlerine eritmiş sade yağ dökülür. Fırında 150 derecede turboda yaklaşık 1 saat pişirilir. Fırından çıkınca ılık olan şerbet üstlerine dökülür.

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir