Glutensiz bir LAZANYA hem de en sağlıklısından…. Geliştirmiş olduğum tariflerimi sizlere de sunuyorum ki sizlere de fikir olsun. Bir kişiye bile faydalı olabiliyorumsam bu bana Yeter… Çünkü glutensiz yaşama geçmek sıfırdan her şeye yeniden başlamak demek oluyor.
Favorilerim olan Talya Foods’un filizlendirilmiş nohut unu, karabuğday unu, mercimek unu ile geliştirmiş olduğum süper bir tarif oldu. Benim için glutensiz olduğu kadar içeriği de çok önemli. Geliştirmeyi hep sevmişimdir umarım sizlere de ilham oluyorumdur…
Malzemelerimiz:
Hamurun için;
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tepeleme karnıyarık otu tozu
Tuz
İsteğe bağlı su (ben su kullanmadım)
Un istediğiniz glutensiz unları kullanabilirsiniz.
İç harcı için;
500 gr kıyma
2 adet havuç (benimkiler küçük boydu)
Soğan
Domates sosu (yazdan yapmış olduğum sosu kullandım)
Salça
Tuz
Baharatlar istediğiniz
Başemal sos için;
2 yemek kaşığı sade yağ (tereyağı)
1/2 litre süt (keçi sütü kullandım)
2 tepeleme yemek kaşığı un
(Ben 3 kaşık koymuştum koyu oldu o yüzde 2 yemek kaşığı ideal. Un miktarı kullandığınız glutensiz un markasına göre değişiklik gösterebilir.)
Tuz
Karabiber
Yapılışı;
Orta sertlikte bir hamur elde edelim.
Ve bezelere ayıralım.
Açmış olduğunuz hamuru, yapmak istediğiniz kap ölçüsünde kesip 3 – 4 eşit parçaya bölün.
Sonra iç harçları hazırlayıp ılımaya bırakalım.
Beşamel sosu da hazırlayalım.
Yapmış olduğumuz lazanyaları kaynar suya atıp haşlayalım.
İlginç olan iç harcı ve beşamel sosu kanımızın en altına az miktar koyalım ki hamur yapışmasın, bir ipucu her bir lazanya sıra yani her bir sırayı ayrı haşlayalım. Yani benim kalıbıma 6 sıra lazanya koydum 6’lı şekilde haşladım.
Sıralama lazanya kıymalı sos, beşamel sos şeklinde olacak.
Kara kata kaşar peyniri koydum.
Toplamda 4 kat yaptım ve en üstüne yine kıymalı sos, beşamel sos en üste kaşar peyniri rendesi koyup 140 derece fanlı fırında pişirelim.
Aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım…
Lezzeti olay glutensiz bir yemek ALTERNATİFİ sizlere de fikir olsun….
Instagram @glutensiznefistarifler