Naturelka Glutensiz Çıtır Kaplama 100 gr
İçindekiler: Yulaf ezmesi, ön pişirilmiş nohut unu, ön pişirilmiş kuru fasulye unu, zencefil tozu, karabiber, soğan tozu, sarımsak tozu ,kekik, paprika, kaya tuzu.
Fırında veya yağda yaptığınız kızarmalarda çıtır bir katman yaratmak için kullanabilirsiniz. Et, tavuk, balık veya sebze kızartmalarında çıtır ve baharatlı bir katman için yapmanız gereken, pişireceğiniz malzemeyi önce yumurtaya sonra çıtır kaplama harcına bulamak.
Tarif:
500 gr tavuk/et/balık veya sebze
1 çırpılmış yumurta
Tercihen zeytinyağı
Pişireceğiniz malzemeyi çırpılmış yumurtaya bulayın. Bir buzdolabı poşetinin içine koyup üzerine çıtır kaplama karışımını dökün. Poşetin ağzını bağlayıp karışım tüm yüzeylere dağılacak şekilde sallayın. Fırın tepsisine dizip üzerine sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin (fırının ısısı seçtiğiniz malzemeye göre 180-200 derece arasında olmalı). Dilerseniz ocakta yağda da kızartabilirsiniz.
Vegan iseniz; sebzeyi hafifçe ıslatıp karışıma öyle bulayın. Ardından dilediğiniz pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz
İçerik ve alerjen detayları bilgi amaçlı olup sürekli güncellenmektedir. Ancak en doğru bilgilere ürün ambalajından ulaşabilirsiniz. Ürün ambalajı ile sitede yer alan bilgiler arasındaki farklardan doğabilecek problemlerde firmamız sorumlu değildir. En güncel bilgi ambalaj üzerinde olup, detaylar için lütfen bizlerle iletişime geçiniz.